背包客栈自助游论坛
[巴西]Citizens of the following countires do not require visas for entry ..., TRINIDAD AND TOBAGO; UNITED KINGDOM, URUGUAY; VATICAN, VENEZUELA.
酒店比价
首页 论坛 攻略 机票比价 酒店比价 旅游相册 用户相册 景点地图 背包帮 搜索 今日新帖 注册 登录论坛
回复   发表新主题

主题工具
daren daren 当前离线
客栈之光
旅游相册: 72
感谢: 452次/96帖
注册日期: 2004-05-09
旧 Citizens of the following countires do not require visas for - 2005-12-26, 22:45

Citizens of the following countires do not require visas for entry into Brazil:

ANDORRA, ARGENTINA, AUSTRIA;
BAHAMAS, BARBADOS, BELGIUM, BOLIVIA;
CHILE, COLOMBIA, COSTA RICA;
DENMARK;
ECUADOR;
FINLAND, FRANCE;
GERMANY, GREECE;
HUNGARY;
ICELAND, IRELAND, ISRAEL, ITALY;
LIECHTENSTEIN, LUXEMBOURG;
MALAYSIA, MALTA, MOROCCO, MONACO;
NAMIBIA, NETHERLANDS, NORWAY;
PANAMA, PARAGUAY, PERU, PHILIPPINES, POLAND, PORTUGAL;
REPUBLIC OF KOREA;
SAN MARINO, SOUTH AFRICA, SPAIN, SURINAME, SWEDEN; SWITZERLAND;
THAILAND, TRINIDAD AND TOBAGO;
UNITED KINGDOM, URUGUAY;
VATICAN, VENEZUELA.
回复时引用此帖
客栈之光
旧 How much for extend Brazil visa?? - 2005-12-26, 23:06

How much for extend Brazil visa??

VISA FEES:
Visa fees vary according to nationality:

US$ 35.00- Australia;
US$ 40.00- Canada and Nigeria;
US$ 50.00- Japan and Russia;
US$ 20.00- all other countries;

VERY IMPORTANT:
The Consulate General of Brazil in Los Angeles does not process same day visas. It usually takes from 10 to 12 working days to process your application. During high tourist season (May to July / Oct to Feb) processing times may increase significantly. Please plan accordingly;

Tourist Visas must be used within 90 days from the date they are issued or they become void. Tourist Visas are good for multiple entries for the duration of the visa;

All Tourist Visa holders may only stay in Brazil for up to 90 days, regardless of nationality or the length of time that the Visa is given for. The Federal Police in Brazil may extend this 90-day period, yet stays in Brazil may not exceed 180 days per year under any circumstance;
原帖地址: 背包客栈自助游论坛 https://www.bbkz.com/forum/showthread.php?t=645#post87974

Visas are officially valid from the date of first entry in Brazil.
回复时引用此帖
客栈之光
旧 巴西签证LAISSEZ PASSER 注意事项!!!! - 2006-01-27, 03:26

持台湾护照申办巴西签证LAISSEZ PASSER条件限制多,在南美办申请表只有葡文西文,根本看不懂.有时办事员及签证官不会说英语.

1.取得签证后必需90天内入境
2.在LAISSEZ PASSER有效期限 valid until之前必需离境
3.需注意发给天数
4.单次多次入境
5.可延签一次

持LAISSEZ PASSER入境最好在大的关卡,小关卡移民官可能没看过,又不会讲英语.相关权益就会受损

*至于在有效期限 valid until快到期前延签,这可能要在详查相关规定.

LAISSEZ PASSER仅发给特殊的国家,大多在非洲内陆国家疫区,限制相当严格.一般国家只有需90天入境,5年多次签证,是没有LAISSEZ PASSER的(要多付20usd).
...真搞不清楚我国驻外单位有什么功能.

Daren@ Las Americas
上传的缩略图

上传的图像

回复时引用此帖
客栈之光
旧 re: 巴西签证LAISSEZ PASSER 注意事项!!!! fail case .... - 2006-01-27, 03:33

巴西政府真是毫无效率可言,典型的拉丁人,午休时间11:00~2:30,尽管大排长龙,仍然照常休息.办个签证要跑好几趟,约定时间到还没办出来,就要再跑一趟.
我申办巴西签证注明2006 Jan 15才进入巴西,约2006 Feb 28离开巴西,仍然得到如此签证2005 Oct 20~ 2006 Jan 19,完成不符我当初之申请....我还花了10天,跑了5次....
巴西签证要多些耐心仔细.

详细失败经验 .. fail case study

Today, I just tried to entry Brazil from Bolivia bolder. I got reject beacuse my laissez-passer vaild until 1/19 ... only 2 days left.... I doubt the Federal Police Department never see that laissez-passer before..... They asked me going to main Federal Police Department in the centre of town. Result was the same, I only can entry Brazil for 2 days. ... I thought vaild until 1/19 mean I have to entry Brazil in 90days .... yes, I do, but vail until still need to be watch. .... I asked if I can extend in other city. They can´t speak English. They just asked me go back to Bolivia and apply a new laissez-passer.
I was disscussing with some friends cross bolder togther. I was thinking about stay in Brazil illegal or go back to Bolivia. One Brazilian said ¨In Bolivia illegal stay you just need to pay money, In Brazil you maybe go to Jail!!¨......
原帖地址: 背包客栈自助游论坛 https://www.bbkz.com/forum/showthread.php?t=645#post98036
After back to Bolivia immgration, I spent one hr ask them cancel exit stamp. They was ask me apply Bolivia visa again in the bolder. It´s cost 40usd. ....
Will I apply Brazil visa again in Santa Cruz, Bolivia!? I spent two days from Santa Cruz to the Brazil bolder, and I need to back there again..
Daren after one day Brazil tour ....

ps. laissez-passer is only issue for few countries that Brazil dont think they are countries.
It´s look like a passport, but actually not. It´s cost me 90usd ; 10 days waiting and 5 times to Brazil cosultor. It´s only issue me one time and 30days in Brazil, and I need to entry Brail in 90days after they issue laissez-passer and laissez-passer vaild only 90days. So many limitations....
回复时引用此帖
eleni eleni 当前离线 eleni 已通过手机验证. 门号所属国家:Taiwan
客栈之光
旅游相册: 27
感谢: 443次/59帖
注册日期: 2005-03-26
旧 re: 请教巴西签证~~~~ - 2006-06-30, 17:31

请教各位先进
小妹我想于今年底去南美流浪至少三个月以上
目前正在研究签证问题。
会去的国家包括秘鲁、巴西、玻利维雅、智利、阿根廷(目前顺序还没排)

已经在站上看了很多数据,
可能会先在台湾拿智利、玻利维亚跟阿根廷签证。
巴西签证我上了台北办事处看过,
要准备好多数据!包括公司保证函(天啊!我要离职去耶谁要帮我保证!)
后来我查了一下美国的巴西使馆网址,
他有特别写给台湾人的laisse-passer
却不需要给这么多数据...

我想问请一下
如果我想到南美再办巴西签证
请问各位前辈可以给点意见,
要在哪一国拿比较建议?
在南美国家申请巴西签证
需要公司保证函跟存款证明吗?

感恩啰
回复时引用此帖
sponge sponge 当前离线
背包客
感谢: 0次/0帖
注册日期: 2006-08-30
旧 请教申请巴西签证 - 2006-09-03, 22:28

请问有没有朋友在澳洲申请过巴西观光签证
我前几天去consulate-general of Brazil in Sydney
问一下申请巴西观光签证的细节
办事人员搞不清楚台湾护照的相关手续
还打电话去大使馆问
他最后说还好我现在来问(因为我计划十一月初去)
他说我的申请要送回巴西去审核
大概要一阵子,依我看巴西的办事效率 大概要依各月吧
我看几位前辈 在台湾申请的经验 好像也没这莫复杂
有没有什么办法 例如说 去大使馆(Canberra)直接申请
因为要是办不下来 机票就白订啦
另外 请问各位是一定要机票正本吗 订位纪录可以吗
回复时引用此帖
sayya sayya 当前离线
背包客
注册日期: 2006-01-24
旧 巴西签证 - 2006-09-19, 00:13

我有查办巴西签证的规定,觉得很麻烦又很像有点困难,请问有别的方法或管道吗?还有我该注意什么?我是要去观光的,而且巴西签证好贵喔。
回复时引用此帖
飘之风 流之水 飘之风 流之水 当前离线
背包客
注册日期: 2006-05-18
旧 re: 巴西签证 - 2006-09-20, 09:37

你只要把它规定的东西准备好
应该是很麻烦 但是可以办到
贵是真的
而且他巴西在台办事处自己乱收灌水的
他们比官方柜定的巴币价格要贵两倍以上
收的钱跟我拿到的收据不符合
但你也耐何不暸它
回复时引用此帖
飘之风 流之水 飘之风 流之水 当前离线
背包客
注册日期: 2006-05-18
旧 re: 请教申请巴西签证 - 2006-09-20, 09:57

不行一定要正本 绝对

建议你还是在台湾办
因为他们最熟悉台湾
如果在国外办
那就有两种可能
一是他很爱钱
给钱他就阿莎莉的发给你
二是他很正派
规矩的去询问这个小岛的人民到底要怎么办他们的签证
这样一来你大概会等到机票过期
所以你自己斟酌
碰碰运气了
回复时引用此帖
Mario Mario 当前离线
客栈之光
旅游相册: 9
感谢: 149次/62帖
注册日期: 2004-02-09
旧 re: 请教申请巴西签证 - 2006-09-21, 04:55

根据我的经验.
在台湾辨巴西签证反而比较难辨.
我在巴拿马和危地马拉辨过.
人都没有去, 表填一填, 签证就下来了.

据某人在阿根廷辨的经验更轻松.
直接在领事馆的电脑里打打数据就直接发了...

Mario
回复时引用此帖
海洋蟹 海洋蟹 当前离线
背包客
注册日期: 2006-03-08
旧 我不能在New York申请巴西签证啦!谁能帮帮我? - 2006-09-22, 03:15

之前7 月在多伦多时 有网友跟我 说因为我还要到美国三个星期,
加上巴西签证有90天的效期问题,
建议我到纽约办,
在我准备好所有的东西,
机票也订好了,
昨天去到NY的巴西领事馆…
竟然跟我说"不行!我只能回台湾办!” :'(
NY的领事馆只帮美国人及巴西人办!

当场差点没哭出来,
其他在领事馆等著办证件的人都同情的看著我…
可恶~ 但是他们的网页上并没有写任何东西说我不能办丫
眼看著我的巴西朋友们都在准备所有的一切就等我十月六号去巴西…
有谁能教教我该怎么做呢?
实在不想酱就放弃了…
回复时引用此帖
globetrotter globetrotter 当前离线
背包客
感谢: 8次/5帖
注册日期: 2006-07-23
旧 re: 我不能在New York申请巴西签证啦!谁能帮帮我? - 2006-09-23, 08:46

try Brazilian Consulate in Boston, MA.
or Embassy in Washington DC.

phone them first, to ensure it's possible to apply.
回复时引用此帖
客栈之光
旧 re: 我不能在New York申请巴西签证啦!谁能帮帮我? - 2006-09-26, 18:07

拿中华民国护照这真是很困难,即使证件齐备,有时还得碰碰运气
试试其他地点,并强调你已经出国超过3个月,有来回机票.

美国人,日本人去巴西都要签证.台湾会拿一本Brasil pass....应该还是有机会过的

我在NY办过 Canada, Mexico 都失败.... 看来NY不是办签证的好地方 :S
good luck

Daren @ Sydney, Australia
回复时引用此帖
sponge sponge 当前离线
背包客
注册日期: 2006-08-30
旧 re: 请教申请巴西签证 - 2006-09-29, 18:19

Thanks God,and you guys.....
Finally,I got my Brazil Travel visa!

Just share my experiences to you guys
Actually,they(Brazil gov.) don't accept Taiwan passsport.
so,I need to apply a "LAISSEZ-PASSER "before I apply travel visa.
LAISSEZ-PASSER is like an travel document.And ,they attached their travel visa label inside that document.Not on our little green passport.

Particularly,it required a huge size photo.(5cm x 7cm)
And,it costs me 100AUD.=2500NTD.(in fact,LAISSEZ-PASSER=60AUD plus travel visa=40AUD)
And,it needed 14 working days to issue that document.

Like you guys said,all document need the original.Copies isn't acceptable.

So,next step,I need to apply Agentina Travel visa.
hope everything's fine.
回复时引用此帖
海洋蟹 海洋蟹 当前离线
背包客
注册日期: 2006-03-08
旧 re: 我不能在New York申请巴西签证啦!谁能帮帮我? - 2006-10-04, 04:51

谢谢两位前辈的建议,
我已经顺利拿到我的巴西签证喔!
顺便把我的经验告诉大家。

在那之后星期五我再打电话回多伦多的巴西领事馆,
他们也说我应该是可以在美国申请才对,
(但我已经试过了…就是不行…)
但我问他,我是台湾人,我若回多伦多申请可以申请到吗?
因为我有加拿大的多次出入境的学生签证。
他说应该是可以,还很好心的给我他的名字
说我若到了,可以找他帮忙。
我马上说: Thanks a lot, then see you on Monday!
星期日我就坐著灰狗巴士回多伦多了!
坐了14个小时,星期一的凌晨到!
早上马上就去巴西领事馆申请,
一去我就说找那个人,
里面几乎都是南美洲人,
只我 一个台湾人,
他也认出我来了,
他叫我不用急,他的同事会帮我处理~
我出示我的机票,因为第二个星期五就要去巴西了,
我问可不可以让我早一点拿到签证
(因为我的机票是从美国飞往巴西的,所以拿到签证后还要回美国)
于是原本要花十天的,
他们用special case帮我处理,
所以文档就要准备两份,
5×7公分的大头照要三张,
付了 90元加币,
星期五我就拿到了签证!

还跟那位巴西领事馆的先生成为了朋友!
原来那位先生之前也因公事去台湾待了二 个月呢!
我真的很幸运~
现在我已回到New Jersey朋友家,
十月6号就要去巴西了!

我只能说…我爱多伦多!
大家若要在美加办巴西签证,
可以试试多伦多的!至于美国…就算了吧…
就像我的巴西朋友说的一样,
「在美国,办什么都很困难!」
回复时引用此帖
回复   发表新主题

主题分类清单
游记行程交通住宿景点购物饮食
金钱证件其他全部
主题工具
论坛跳转
主题工具