背包客栈自助游论坛
[澳洲打工渡假]请问各位在澳洲的大大们:想请问一个问题,上网爬了很久有关课税的问题我还是很混乱如果我到AU后把$$$存到HSBC的银行,假如我有放AU...回答我这个问题  谢谢!(反正我的问题点就是我放在AU银行的钱,到底会不会被课税??或者 是不是只要不超过一定的额度就不需缴税呢?)
酒店比价
首页 论坛 攻略 机票比价 酒店比价 优惠专区 用户相册 景点地图 背包帮 搜索 今日新帖 注册 登录论坛
回复   发表新主题

主题工具
jenny_shirl jenny_shirl 当前离线
背包大侠
感谢: 63次/14帖
注册日期: 2008-08-16
旧 关于银行存款课税问题? - 2008-10-13, 19:55

请问各位在澳洲的大大们:
想请问一个问题,上网爬了很久有关课税的问题我还是很混乱

如果我到AU后把$$$存到HSBC的银行,假如我有放AUD$2000在户头里,那么银行就一定会记息给我,想问一下HSBC (AU)银行是不是可能会开所谓的利息收入的证明给你,
(ps.就像台湾一样年底时银行会寄利息收入的通知单给你,但如果没有到达利息课税的标准就不会被课税)想问一下AU的银行是你只要有利息收入就会被课税吗?还是和台湾的银行一样但如果没有到达利息课税的标准就不会被课税???我好疑惑ㄛ!!!好心的大大们~帮忙回答我这个问题  谢谢!
(反正我的问题点就是我放在AU银行的钱,到底会不会被课税??或者 是不是只要不超过一定的额度就不需缴税呢?)
被阅读4109次
回复时引用此帖
KevinKang KevinKang 当前离线
背包高手
感谢: 36次/15帖
注册日期: 2005-07-03
旧 回复: 关于银行存款课税问题? - 2008-10-13, 20:02

非澳洲居民,有收入就必定会课税。年收入6000以下课税29%。会计年度结束约七月时会收到银行开出的利息收入证明。如果是居民的话,收入6000以下免税。
回复时引用此帖
michelin michelin 当前离线
客栈之光
感谢: 259次/138帖
注册日期: 2007-11-27
旧 回复: 关于银行存款课税问题? - 2008-10-13, 22:26

My understanding of this question is that you need to inform bank that you are a non-resident when you open your bank account. You need to sign a withholding declaration form (if I remembered correctly you need to provide a foreign address in English), and thereafter you will be only charged 10% on any interest earned from your account(s).

Remember it is only 10% regardless you are earning less or more than $6000 a year.

If you don't tell the bank, they will likely to tax you the highest rate possible which is 46.5%. I am pretty sure that you are able to fill out the form even though your account is opened, and get the bank to change your status. However, it is very hard to claim back retrospectively if you got hit with more than 10% already.
原帖地址: 背包客栈自助游论坛 https://www.bbkz.com/forum/showthread.php?t=126183#post991535

The 10% witholding tax is then excluded when you report your Australian income by lodging an income tax return with Australian Taxation Office (ATO).

Check below website:

http://www.ato.gov.au/individuals/content.asp?d...29565&mfp=001&st=&cy=1

此帖于 2008-10-14 04:17 被 michelin 编辑。
回复时引用此帖
回复   发表新主题

主题分类清单
游记行程交通住宿景点购物饮食
金钱证件其他全部
主题工具
论坛跳转
主题工具